Onze werkwijze

Uw vaste tandarts

Binnen onze praktijk wordt u altijd behandeld door uw eigen tandarts, Wout Jan of Daniëlle Schilham. Doordat zij ook altijd met hun vaste stoelassistentes werken zal de behandeling voor u herkenbaar zijn en soepel verlopen.

Wat kan onze preventie-assistente voor u doen?

Irith Luijben is gediplomeerd preventie-assistente en zij helpt op onze indicatie het gebit van u of uw kinderen in optimale conditie te houden. Dit doet zij door het aanleren van de juiste poetsmanieren, het reinigen van het gebit en het aanbrengen van laklaagjes of fluoride. Ook kunt u bij haar terecht voor het laten bleken van uw tanden.

Welke behandelingen zijn mogelijk?

In onze praktijk worden alle moderne tandheelkundige behandelingen uitgevoerd zoals

 • Preventief mondonderzoek en gebitsreiniging
 • Vullingen en Kanaalbehandelingen
 • Cosmetische/Esthetische voorzieningen en Bleken
 • Kronen en Bruggen, ook op Implantaten
 • Protheses en Klikprotheses
 • Parodontale behandelingen*
 • Kleine chirurgie*
 • Beperkte orthodontie*

* Voor uitgebreidere behandelingen zullen wij u verwijzen naar specialisten op dat specifieke gebied met wie wij nauw mee kunnen samenwerken.

Individuele afstemming

In onze praktijk vinden we het een uitdaging om de behandeling van de patiënt zeer individueel af te stemmen. Dit gaat heel ver: van de keuze voor welke soort tandheelkundige behandeling, de manier van ondersteuning tijdens behandeling tot persoonlijke muziek- en filmkeuze.

Kinderen en angstige patiënten welkom

We houden van kinderen in alle leeftijden en zien ze in elk geval graag vanaf twee jaar. Ook mensen met grote angst kunnen bij ons terecht. Voor uw afleiding en ontspanning kunt u tijdens de behandeling kijken naar video boven de behandelstoel. Breng gerust uw eigen dvd mee als u dat fijn vindt.

patientveiligheidskaart-afbeeldingWerk samen met ons aan uw eigen veiligheid

Help ons door te zorgen dat uw medische geschiedenis bij ons bekend is. Meld ons ook als u angstig bent of nog pijn heeft na een behandeling. U mag ons dan altijd bellen. In het kort enkele belangrijke punten die bijdragen aan uw eigen veiligheid:

 • Neem bij elk bezoek uw medicatieoverzicht mee
 • Informeer ons over alle medicijnen die u gebruikt
 • Meld ons dat u (mogelijk) zwanger bent
 • Meld ons dat u allergisch bent
 • Meld ons als u bloedverdunners slikt

Lees meer op de PATIËNTVEILIGHEIDSKAART (PDF)

Kwaliteit

Zowel voor de kwaliteit van de voorzieningen die wij voor onze patiënten maken als voor de kwaliteit van het beleven van een bezoek aan onze praktijk streven wij naar het hoogste niveau. Inrichting, apparatuur en werkwijze van Tandartspraktijk Schilham voldoen aan de kwaliteitsnormen van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde en de Nederlandse Vereniging van Tandartsen. Tevens zijn wij ingeschreven in het Kwaliteitsregister Tandartsen en beschikken wij over het Hygiënecertificaat waarmee wij voldoen aan de eisen van de Stichting Werkgroep Infectiepreventie.

Scholing en deskundigheid

De tandartsen en medewerkers van onze praktijk volgen voortdurend (bij)scholing, zodat wij u volgens de laatste inzichten in de tandheelkunde de best mogelijke behandeling kunnen aanbieden.

Alerteringsservice

Enkele dagen voor uw afspraak sturen wij u een herinnering per email als uw emailadres bij ons bekend is. Geef uw emailadres op bij UW GEGEVENS WIJZIGEN.